Jesteś 12037052 osobą
odwiedzającą stronę.

Higiena kuchenna

Zaufanie jakim pacjenci i pensjonariusze obdarzą Państwa Placówki zależy nie tylko od tego jak dobre i smaczne jest codzienne wyżywienie lecz w równej mierze, chcą także mieć pewność, iż kuchnia spełnia wszystkie normy w zakresie przygotowywania i higieny posiłków. Pierwsze wrażenie jakie się liczy to fakt, że kiedykolwiek spojrzą na kuchnię jest ona zawsze czysta. Kluczem do uzyskania efektu czystej kuchni jest przestrzeganie ustalonych procedur higienicznych, które dotyczą zarówno szeroko rozumianych powierzchni kuchennych jak i samego personelu.

Obowiązujące obecnie coraz wyższe normy z zakresu higieny np. HACCP - Hazard Analysis Critical Control Points stawiają przed środkami czyszczącymi wymagania dotyczące nie tylko efektywnosci czyszczenia, ale także dezynfekcji powierzchni - np. krajalnic, używanych podczas przygotowywania i przyrządzania żywności.

 

 

<< Higiena kuchenna




Ważne: na naszych stronach stosujemy pliki cookie

Korzystanie z tej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym na co wyrażasz zgodę. Możesz w każdym czasie dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w Swoim urządzeniu końcowym. Więcej szczegółów w naszej Polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia